Om

VÅR HISTORIA

Urban Lennartsson har närt idén att bygga upp Bibelns värld i 30 år. Efter att lagt ner ambitionerna vaknade de till liv igen 2017. Uppbyggnadsskedet började lite smått under 2017 men tog fart i augusti 2018.

 

Själva idén föddes när Urban var på sin första prästfortbildning 1990 som handlade om det postmoderna samhället. Vi fick, berättar Urban, uppgiften att fundera ut tre olika sätt vi skulle vilja jobba på för att nå ut med det kristna budskapet i en postmodern tid.  Då tog idén form. Sedan har jag under åren lagt till och dragit ifrån allt eftersom jag sett liknande projekt världen över.


Fröet till detta såddes nog redan när jag första gången besökte Hållandsgården i Jämtland och mötte Ingmar Eklöv. Han hade då lagt 18 år av sitt liv på att bygga modeller över Jerusalem för att återberätta bibelhändelserna.

Bibelsällskapet anställde Urban 2006 för att jobba med att få till projektet. Besök gjordes i Skottland, Tyskland, USA, Israel, Egypten och Nya Zeeland för att studera andra liknande projekt. Planerna blev allt för orealistiska när vi blev för många entreprenörer som visionerade ihop och försökte få till Bibelns värld i centrala Stockholm.


Nu har jag börjat om på den nivån som min ursprungliga plan var 2008 när vi först offentliggjorde planerna, beskriver Urban. Vi bygger upp det bit för bit eftersom ekonomin tillåter. Tyngdpunkten kommer att ligga på bibelberättelserna, historia och arkeologi samt att uppleva med alla sina sinnen. Vi vill bara återberätta storyn sen får folk förhålla sig till den som de vill.


Den offeciella invigningen blir den 17 aug 2019 kl 13. Men redan nu tar vi emot besökare i begränsad omfattning.


VÅRA GUIDER

Urban Lennartsson

Starby

Föreståndare Bibelns värld

Reseledare

Konstnär

FM, TK, Präst i SvK

Jonas Magnusson

Malmö

Upphovsman, Bibeläventyret

Föreläsare Vandra genom bibeln

Pastor EFK

Reseledare

Bertil Rubin

Höganäs

Präst i SvK

Flitig resenär till Israel och Palestina


Magnus Lennartsson

Ängelholm

Präst i EFSCarl Skarin

Ängelholm

Präst i EFS